FAQ - foto

Često postavljana pitanja u vezi fotografiranja

Često Postavljena Pitanja

Sa ciljem ubrzavanja komunikacije, u nastavku možete pročitati odgovore na često postavljena pitanja u vezi fotografiranja.

Za sva ostala pitanja koja Vas zanimaju, stojimo na raspolaganju. Slobodno se javite.

Radite li sami ili sa više fotografa?

Evente do 150 uzvanika radi jedan fotograf. Za više uzvanika preporučujemo i još jednog fotografa. Ako je jedan fotograf okružen sa 200 uzvanika, nerealno je očekivati da će uspjeti pokriti sve.

Rezervacije, ugovori, plaćanje?

Ukoliko se odlučite za naše foto usluge, rezervacija (kapara) iznosi 20% dogovorene cijene nakon čega potpisujemo ugovor. U slučaju otkazivanja termina s Vaše strane, kapara se ne vrača. Rok plaćanja je 5 dana od fotografiranja (iznos umanjen za kaparu).  Ukoliko ne podmirite račun, gubite prava na fotografije te iste neće biti isporučene. 

Moramo li odmah naručiti album ili možemo kasnije?

Ne, album (book) ne morate naručiti odmah. Možete ga naručiti kada god želite, čak i za nekoliko godina, jer obrađene fotografije sa svih evenata čuvamo zauvijek. 

U kojem obliku isporučujete fotografije?

Fotografije osim u obliku albuma, isporučujem u dva digitalna oblika. Jedan oblik je personalizirani USB stick u drvenoj kutijici sa laserski ugraviranim datumom i natpisom na kutijici. Drugi digitalni oblik je web galerija na mojoj web stranici, plus download svih obrađenih fotografija u paketu. Web galerija je dostupna isključivo osobama kojima Vi date link do iste te ju ne mogu vidjeti ostali posjetitelji moje web stranice. Web galerija dostupna je 30 dana od objave, po dogovoru moguće i duže. 

Koliko obrađenih fotografija isporučujete?

U prosjeku isporučujemo od 700 do 1500 obrađenih fotografija. Nekad to bude i više od 1500, ovisno kakva je atmosfera. Ako uhvatimo više super trenutaka, nećemo ograničavati broj obrađenih fotki. Neobrađene sirove (RAW) fotografije ne isporučujemo.

Snimate li video?

Video ne snimamo, ali Vam možemo preporučiti snimatelja. Ako ne želite snimatelja na našu preporuku, slobodno istog sami angažirate. 

Photo session?

Photo session možemo odraditi na dan eventa ili koji drugi dan. Ako se session radi na dan eventa, molimo da u dnevnom protokolu oslobodite cca 40 minuta za isti. Fotografije sa photo sessiona su u uvijek najljepše u albumu.

Kakvu opremu koristite?

Koristimo vrhunske Nikon full frame (FX) fotoaparate i pripadajuće objektive. Također na evente vozimo flashevi sa radio kontrolerom, reflektore, foto kišobrane, softboxeve, laptop, hrpu baterija… 

U kojem vremenskom periodu možemo očekivati fotke?

Rok isporuke obrađenih fotografija u digitalnom obliku je 30 radnih dana. Rok isporuke albuma je 30 radnih dana od odabira fotografija. Fotografije za bookove mogu odabrati ja ili Vi, po dogovoru. 

Odakle ste i kamo najdalje putujete fotografirati?

Živimo u Krapini, Krapinsko – zgorska županija. Unutar 50 km od Krapine putovanje je uračunato u cijenu. Ukoliko putujemo više od 50km (u jednom smijeru), putni troškovi iznose 1,50 kn/km plus cestarine. Ako je event udaljen više od 200km ili 2 sata vožnje, potrebno nam je osigurati smještaj.

Kakve albume nudite?

Nudimo bookove vrhunske kvalitete tiska. Bookovi su dostupni u više dimezija, boja i oblika, a odabirete ih na sastanku. 

Koje su vam cijene?

Cijene su dostupne na upit. Nakon što mi detaljno opišete što točno želite, šaljem Vam ponudu. 

Fotografija govori više od 1.000 riječi.
Ispričajmo priču zajedno!